De ce să alegi un serviciu de grup?

oameni tinându-se de mâini

de Ioana Boldea

Indiferent dacă te afli într-un proces individual de terapie sau nu, a lucra într-un context de grup aduce cu sine plusuri importante. Unul sau doi psihoterapeuți ghidează grupul și ajută în crearea unui spațiu sigur, în cadrul căruia să îți poți înțelege gândurile și emoțiile. Grupurile sunt, de regulă, limitate în timp și închise, ceea ce înseamnă că vei avea o experiență comună cu aceeași 6-8 participanți, de la început până la sfârșit.

Deși ideea împărtășirii experiențelor personale într-un grup poate suna un pic înfricoșătoare, să fii martor la experiența similară a oamenilor din jurul tău aduce adeseori alinare și speranță.

Există două tipuri de grupuri la care poți apela în cadrul AffinityHub: grupuri de suport și grupuri de terapie. Poți afla care sunt diferențele dintre ele aici. Orice grup vei alege ca fiind mai potrivit pentru tine, acesta te va ajuta să cunoști alți oameni (nu doar un terapeut) care te înțeleg și te primesc cu toate experiențele tale: cu pierderi și câștiguri.

Previous
Previous

Sindromul de burnout

Next
Next

Grup de suport sau grup de terapie?