Grup de suport sau grup de terapie?

Grup de terapie

de Ioana Boldea

Ambele tipuri de grupuri sunt de folos în procesul tău de dezvoltare, însă în funcție de nevoile tale, unul dintre ele poate fi mai potrivit pentru tine.

Grupul de terapie se axează pe realizarea unei schimbări în viața persoanelor care participă. Un astfel de grup poate adresa greutăți emoționale, cum ar fi furia sau singurătatea, dar și tulburări clinice, precum cele de anxietate, depresie, tulburări de personalitate, și altele. În grupurile de terapie se urmează deseori un program bine structurat, în care vei fi încurajat/ă să împărtășești trăiri personale în ritmul propriu și să folosești interacțiunile din cadrul grupului în folosul tău.

În schimb, grupul de suport se focalizează pe modalități de a face față unor situații dificile, care deseori nu pot fi schimbate, precum pierderea unei persoane dragi sau trecerea printr-o despărțire. Cu ajutorul unui astfel de grup se poate crea o comunitate, în care simți că nu ești singur în confruntarea cu propria suferință. Un grup de suport poate lua o formă mai puțin structurată, în care persoanele ce participă împărtășesc moduri de a gestiona situația, care funcționează pentru ele și care te pot ajuta și pe tine.

Dacă nu ești sigur/ă ce fel de grup ar fi mai potrivit pentru tine, te invităm să ne contactezi și îți vom oferi ghidajul potrivit.

Previous
Previous

De ce să alegi un serviciu de grup?

Next
Next

Terapia prin Acceptare și Angajament (ACT)