Valorile morale

Fată care ține o busolă în față
Valorile morale
 - Alissia Hîrlea
Reading time: 2 minute

de Alissia Hîrlea

Valorile morale: un termen care poate fi vag și cu siguranță foarte diversificat în exemple de la persoană la persoană. 

Ce este important pentru mine? Ce contează cu adevărat, în adâncul sufletului meu? Valorile au legătură cu ce contează cu adevărat în imaginea de ansamblu: dorințele cele mai arzătoare pe care le am legate de cine și cum vreau sa fiu și ce vreau să fac în timpul scurt pe care îl am pe această planetă.

Valorile descriu cum ne dorim să ne comportăm într-un mod continuu. Odată ce avem o idee legată de răspunsul la întrebările: Cine sunt eu? Ce este important pentru mine? Ce vreau de la viață? vom dobândi o anumită claritate. Acest pas este esențial în crearea unei vieți cu sens. Valorile sunt precum direcțiile de viață alese: putem sa le comparăm cu o busolă, care ne dă direcție și ne ghidează în călătoria ce urmează.

De îndată ce ești hotărât/ă asupra valorilor tale și vei știi după ce vrei sa te ghidezi în viață, vei obține o anumită liniște datorată lipsei conflictului interior. Vei știi care sunt motivele pentru care acționezi într-un anumit fel, vei avea o bază în spatele deciziilor tale și relațiile pe care le vei forma vor fi mult mai semnificative.

Te invităm să îți descoperi răspunsul la întrebările de mai sus și să ajungi să trăiești o viață cu sens.

Previous
Previous

Regula de aur a încrederii în sine

Next
Next

Despre auto-compasiune